KASIKYMPPITARRA

Ihmiskunta on tullut pisteeseen, jossa sen pitää miettiä uudelleen elämän prioriteetteja. Se ei tarkoita paluuta johonkin vanhaan, vaan irtipäästämistä nykyisestä. Luonnonvarojen ylikäyttö, ilmastonmuutos, ympäristön turmeltuminen ja luonnon monimuotoisuuden hupeneminen ovat johtuneet elämäntavastamme. Muutos on mahdollista valitsemalla uusi suunta ja uudenlainen ajattelutapa siihen, minkälaista elämää tavoitellaan.

Kasikymppitarra on viesti kaikille autoilijoille. Se haastaa pohtimaan auton käytön merkitystä ihmiselle uudella tavalla. Tärkeintä on päästä turvallisesti ja mahdollisimman vähin haitoin perille sinne minne kukin haluaa. Toiveena on tehdä tämä asenne hyväksytyksi, koska jokaisella on oikeus ajaa oman tavoitteensa mukaista nopeutta muut huomioiden joustavalla ajotavalla. Samaa joustavuutta toivotaan kaikilta muiltakin tiellä liikkujilta riippumatta siitä, minkälaisella kulkuneuvolla on liikkeellä.

Kamppajan kolme pääviestiä ovat:

1. On tärkeämpää painottaa omia tekoja sen sijaan, että vaatii muilta muutoksia.

2. On tärkeämpää painottaa omien valintojen eettistä merkitystä sen sijaan, että pohtii vain niiden vaikutuksien suuruutta.

3. On tärkeämpää painottaa kollektiivista vastuuta yksilönvapauden sijaan silloin kun kyse on viheliäisistä ongelmista.

<< Takaisin